Köpa böcker online

De flesta håller nog med om att det är både lätt och smidigt att köpa det mesta online. Tack vare olika jämförelsesajter kan man som konsument relativt enkelt hitta det bästa alternativet till det mest förmånliga priset.

Bokbutiker på webben

Många kanske tänker att man förlorar den där speciella känslan man kan få när man handlar böcker i en fysisk butik. För många inbitna bokälskare är det halva nöjet att få strosa runt bland hyllor till bredden fyllda med boktitlar och välja ut det man vill ha. Poängen är att man kan väga boken i sin hand, bläddra i den och känna doften. Detta går man miste om när man köper böcker online, men man vinner faktiskt en hel del annat.

För det första sparar man både tid och pengar när man köper sina böcker på nätet. Man slipper åka till affären och med hjälp av konsumentvänliga prisjämförelsesidor kan man dessutom spara en slant.

Stort utbud

Den kanske största vinsten av dem alla är att utbudet av boktitlar inom alla tänkbara kategorier och genrer finns tillgängliga på ett ögonblick. De flesta bokaffärer på nätet håller ett stort och brett sortiment och det går att hitta det mesta. Som konsument har man heller inga krav att vara lojal utan man handlar helt enkelt där man själv vill. Att handla böcker online kan närmast beskrivas som att ha tillgång till en gigantisk galleria med våningsplan efter våningsplan av tillgängliga titlar.

Köpa och sälja böcker

Det är inte bara möjligt att köpa böcker online utan man kan dessutom sälja de titlar man inte själv längre vill behålla. Andrahandsmarknaden för böcker är stor och den som inte vill låta böckerna samla damm i bokhyllan kan tjäna på affären. En hel del sajter har specialiserat sig på att sälja begagnade böcker och de har alltifrån skönlitteratur till studentlitteratur. Ibland kan det vara en god idé att till exempel göra en sökning i bokbörsens sortiment innan man köper en ny titel till fullpris online.

Antikvariska böcker

Många boksamlare handlar böcker online helt enkelt för att det lokala antikvariatet inte har den önskade titeln. Det kan också vara så att man önskar en särskild bindning eller en specifik utgåva. Man kan då med fördel lägga in en bevakning på den önskade titeln och bli underrättad när den kommer in.

E-böcker

En del stora bokbutiker på nätet säljer även e-böcker. För många är detta en nymodighet som kan kännas lite väl modern. Det hela går ut på att man som kund betalar för att ladda ner boktiteln till sin dator, Ipad eller läsplatta. Det man förlorar i känslan av en fysisk bok vinner man i förvaringsplats samt att det oftare är lite billigare än att köpa själva boken och betala för frakten hem.

Enkelt och smidigt

Oavsett om man handlar nya eller begagnade böcker på nätet är det hela en enkel och smidig affär. Man väljer det alternativ man vill ha och betalar för frakten hem till brevlådan. Om man inte kan eller vill betala med kort är det i de flesta fall möjligt att välja faktura. Är man inte nöjd med boken ifråga gäller konsumentlagstiftning samt ångerrätt och då returnerar man exemplaret. Det hela fungerar lika enkelt och smidigt som att handla sina kläder på postorder.