5 köksredskap alla kök behöver

Oavsett om du för första gången ska köpa kökstillbehör till ditt kök eller behöver byta ut några slitna saker är det första steget till en god måltid att ha rätt verktyg i köket. Om du investerar i dessa köksredskap blir matlagningen en trevlig och enkel aktivitet som du kommer att se fram emot. Här är vår lista på topp 5 nödvändiga köksredskap som bör finnas i alla kök. För mer utförliha guider surfa in på mittikoket.se.

Knivar

Utan en ordentlig kockkniv kan matberedningen bli till katastrof. En bra kockkniv är grunden till all matlagning. Knivställ fulla med knivar ser snygga ut på bänken, men du behöver egentligen bara tre knivar för vardalig matlagning: en tandad kniv, en kockkniv och en skalkniv är bra grundknivar.

En bra kniv är kockens bästa vän. Detta är en av de få saker som du kommer att tacka dig själv för att du investerar i en kniv. Självklart ingår även här att skaffa en eller två skärbrädor, men det är för basic för en egen punkt.

Måttskedar

Du behöver minst en komplett uppsättning måtttskedar med kryddmått, teskedsmått och matskedsmått och två uppsättningar större måttkoppar. En uppsättning koppar ska vara till för att mäta vätskor, de har vanligtvis handtag och hälluttag, och en uppsättning, för att mäta torra ingredienser, som kan jämnas ut.

Visp

Robusta metallvispar finns i alla former och storlekar. Välj en medelstor visp med ett handtag som ligger bra i handen. Vispar behöver du till exempel när du bakar och när du ska vispa ihop såser.

Stekpannor

Varje hushåll behöver en stekpanna med non-stick-beläggning då det är en supermångsidig stekpanna som kan användas för att steka kött, sautera grönsaker och göra såser. Var bara noga med att inte använda metallverktyg i den. Om du köper ett set i två delar kan du ha två storlekar och det gör det möjligt att laga två saker samtidigt.

Kastruller

Kastruller behöver man i olika storlekar för olika ändamål, därför rekommenderar vi att du invsterar i ett kastrullset på 3-5 delar. Du kommer långt med en 1 liter, en 2 liters och en 3 liters kastrull men det är rekommenderar att även få med en större än så.

Ett kök är så klart inte komplett med dessa 5 kökstillbehör listade ovan men det är en bra grund och ger dig möjligheten att laga mat på ett smidigt sätt. Ett kök bör byggas på efterhand där du köper lite då och då för att komplettera.