Hemförsäkring

En hemförsäkring består av försäkringar som kan hjälpa till att betala för att reparera eller ersätta ditt hem och dina tillhörigheter om de skadas av till exempel brand, olycka eller stöld. Den kan också hjälpa till att täcka kostnader om du av misstag skadar en annan persons egendom eller om en besökare skadas i ditt hem.

Ditt hem är en av dina största och mest betydelsefulla investeringar, så det är klokt att välja den bästa villahemförsäkringen som finns tillgänglig för dig. Naturligtvis vill du ha ett bra pris – men du vill också ha rätt blandning av försäkringar från ett fösäkringsbolag som har betalar dig när en olycka eller katastrof inträffar. Pålitlig kundservice är så klart också ett plus, men det är något som de flesta svenska försäkringsbolag erbjuder.

Vad kostar en hemförsäkring?

Kostnaderna för en hemförsäkring beror på ett antal faktorer, bland annat vilka försäkringar du väljer, hur ditt hem ser ut och värdet på dina personliga ägodelar. Det kan också förekomma extra kostnader för tilläggsskydd. se alltid till att jämföra kostnader och vad som ingår innan för att hitta den bästa villaförsäkringen eller försäkring för din lägenhet.

Att tänka på vid tecknande av hemförsäkring

  • Jämför. Även om de flesta försäkringsbolag erbjuder liknande upplägg och innehåll i sina försäkringar så är det viktigt att jämföra och se vilken som har en försäkring och pris som passar dig bäst. Det finns ett par hungriga uppstickare nu som utmanar försäkringsdrakarna, vilket leder till både bättre priser och bättre försäkringar.
  • Drulle.  En viktig sak att kolla på är om drulleförsäkring ingår i hemförsäkringspaketet. Det innebär att du får ersättning till exempel när du är klumpig och spiller kaffe på datorn elller snubblar och tappar mobilen ner i asfalten. En slags allriskförsäkring.
  • Det händer inte mig! Tänk aldrig att ”det händer aldrig mig!”.  En dag står du där med vattenskada i hela källaren efter årets storm. Vad gör du då om du inte har en hemförsäkring?
  • Prata med dem. Även om det mesta nu går att sköta digitalt online så kan det vara skönt att få prata i chatt eller telefon med en försäkringsrådgivare för att reda ut allt kring din hemförsäkring.
  • Snabba cash? Hur snabbt kan du få ersättning från försäkringsbolaget. Ofta handlar det om akuta situationer och då är hanteringstid och utbetalningstid en viktig fråga.
  • Alla med! Kontrollera alltid att hemförsäkringen gäller för alla i ditt hushåll/familj.
  • Något mer? Se över om din försäkring behöver kompletteras med något mer skydd för att du ska få ett så komplett försäkringsskydd efter dina nuvarande behov.